Услови на употреба за безгласно помирување и GDPR

Оваа политика за условите и GDPR се однесува на веб-страницата за безгласно помирување, достапна на https://peaceprojectsrcpi.eu и нашите политики во врска со собирањето, користењето, пренесувањето и обелоденувањето лични информации РЦ Прага Интернешнл ги собира преку таа веб-страница и со други електронски и аналогни средства.

Овие Услови на употреба и Политиката на БДП ќе започнат на датумот кога ќе ја користите веб-страницата за безгласно помирување и / или на или кратко по датумот на кој на РЦ Прага Интернешнл ќе му обезбедите лични информации за информации преку други електронски или аналогни средства, за целите на пристап РК Прага Меѓународни информации и / или услуги.

Со пристапување до нашата веб-страница или обезбедување на нас информации со лична идентификација на друг начин, претпоставуваме дека ги прифаќате нашите Услови на употреба и Политиката на GDPR. Не продолжувајте да користите веб-страница, информации или услуги на Безгласно помирување, ако не се согласувате со сите правила и услови наведени на оваа страница.

Доколку изберете да ги користите веб-страницата, информациите или услугите за безгласно помирување, тогаш се согласувате со собирање и употреба на информации во врска со политиките и термините на оваа страница. Личните информации што ги собираме се користат за обезбедување и подобрување на веб-страницата, информациите и услугите на ЕНКИДУ. Ние нема да ги користиме или споделуваме вашите информации со никого, освен како што е опишано на оваа страница.

Собирање и употреба на информации

За подобро искуство при користење на веб-страница, информации и услуги на Безгласно помирување, можеби ќе бараме да ни дадете одредени лични информации, вклучително и не ограничувајќи се на вашето име, телефонски број, адреса за е-пошта и поштенска адреса. Информациите што ги собираме ќе се користат за да ве контактираме или идентификуваме.

Податоци за дневник

Секогаш кога ќе ја посетите веб-страницата за безгласно помирување, ние собираме информации што ви ги испраќа вашиот прелистувач, а кои се нарекуваат Податоци за најавување. Овие податоци за дневник може да вклучуваат информации како што се адреса на Интернет протокол („IP“) на вашиот компјутер, верзија на прелистувачот, страници на веб-страницата „Speechless Reconciliation“ што ја посетувате, формулари и датотеки до кои пристапувате и / или преземате, врски што кликнувате, време и датум на вашата посета, времето поминато на тие страници и друга статистика.

Колачиња

Колачињата се датотеки со мала количина на податоци кои најчесто се користат како анонимни уникатни идентификатори. Овие се испраќаат до вашиот прелистувач од веб-страниците што ги посетувате и се зачувани на тврдиот диск на вашиот компјутер.

Нашата веб-страница ги користи овие „колачиња“ за собирање информации и за подобрување на нашата веб-страница, информации и услуги за безгласно помирување, за вас. Имате опција или да ги прифатите или одбиете овие колачиња и да знаете кога се испраќа колаче на вашиот компјутер. Ако изберете да ги одбиете нашите колачиња, можеби нема да можете да користите некои делови од нашата веб-страница, информации и услуги за безгласно помирување.

Даватели на услуги

Можеме да вработиме компании од трети страни и физички лица од следниве причини:

 • Да ја олесниме нашата веб-страница, информации и услуги за безгласно помирување;
 • Да обезбедиме веб-страница, информации и услуги за безгласно помирување во наше име;
 • Да извршува услуги и функции поврзани со РК Прага Интернационал; или
 • Да ни помогне во анализата на начинот на кој се користат нашите веб-страници, информации и услуги за безгласно помирување.

Ние ја информираме веб-страницата за безгласно помирување, корисниците на информации и услуги дека овие трети страни имаат пристап до вашите лични информации. Причината е да ги извршуваме задачите доделени на нив во наше име. Сепак, тие се должни да не ги откриваат или користат информациите за каква било друга цел.

Безбедност

Ние ја цениме вашата доверба да ни ги дадете вашите лични информации, со што се трудиме да користиме комерцијално прифатливи средства за нивна заштита. Забележете дека ниту еден метод за пренос преку Интернет, или методот на електронско складирање не е 100% безбеден и сигурен и не можеме да ја гарантираме неговата апсолутна безбедност.

Врски до други страници

Веб-страницата за безгласно помирување може да содржи врски до други страници. Ако кликнете на врска од трета страна, ќе бидете насочени кон таа страница. Забележете дека овие надворешни страници не ги управуваме ние. Затоа, ве советуваме да ги разгледате политиките за приватност на овие веб-страници. Ние немаме никаква контрола и не преземаме никаква одговорност за содржината, политиките за приватност или практиките на кои било веб-страници или услуги од трета страна.

Права на заштита на податоците на GDPR

Ние би сакале да се осигураме дека сте целосно свесни за сите ваши права за заштита на податоците. Секој корисник има право на следново:

 • Право на пристап: Имате право да побарате копии од вашите лични податоци. Можеби ќе ви наплатиме мала такса за оваа услуга.
 • Право на исправка: имате право да побарате да ги исправиме сите информации за кои сметате дека се неточни. Вие исто така имате право да побарате да ги комплетираме информациите за кои сметате дека се нецелосни.
 • Право на отстранување: Вие имате право да побарате да ги отстраниме вашите лични податоци, под одредени услови.
 • Право на ограничување на обработката: Имате право да побарате да ја ограничиме обработката на вашите лични податоци, под одредени услови.
 • Право на приговор за обработка: Имате право да се спротивставувате на нашата обработка на вашите лични податоци, под одредени услови.
 • Право на преносливост на податоците: Имате право да побарате да ги пренесеме податоците што ги собравме во друга организација или директно до вас, под одредени услови.

Ако поднесете барање, имаме еден месец да ви одговориме. Ако сакате да искористите некое од овие права, контактирајте не.

Детска приватност

Интернет-страницата за информации без зборови и услуги и услуги не упатуваат на никого на возраст под 18 години. Ние не собираме информации за лична идентификација од деца или лица под 18 години. Во случај да откриеме дека дете или лице под 18 години ни обезбедило лични информации, ние веднаш го бришеме ова од нашите сервери. Ако сте родител или старател и сте свесни дека вашето дете ни доставило лични информации, контактирајте не за да можеме да ги направиме потребните активности.

Лиценца

Освен ако не е поинаку наведено, РЦ Прага Интернешнл и / или нејзините лиценцари се сопственици на правата на интелектуална сопственост за целиот материјал на веб-страницата на Безгласно помирување Сите права на интелектуална сопственост се задржани. Може да пристапите до информации од веб-страницата за безгласно помирување за ваша лична употреба, предмет на ограничувања утврдени во овие Услови на употреба.

Не смеете:

 • Повторно објавувајте материјал обезбеден од РЦ Прага Интернешнл
 • Продавајте, изнајмувајте или подлиценцирате материјал обезбеден од РЦ Прага Интернешнл
 • Репродуцирајте, удвојувајте или копирајте материјал од РЦ Прага Интернешнл
 • Редистрибуирајте ја содржината од РК Прага Интернешнл

Делови од оваа веб-страница може да понудат можност за корисниците да објавуваат и разменуваат мислења и информации во одредени области на веб-страницата. Коментарите не ги одразуваат ставовите и мислењата на РЦ Прага Интернешнл, нејзините агенти и / или филијали. Коментарите ги одразуваат ставовите и мислењата на лицето кое ги објавува своите ставови и мислења. До степенот што е дозволен со важечките закони, РК Прага Интернешнл нема одговорност за коментарите или за каква било одговорност, штета или трошоци предизвикани и / или претрпени како резултат на каква било употреба на и / или објавување и / или појава на коментари на оваа веб-страница.

РК Прага Интернешнл го задржува правото да ги следи сите коментари и да ги отстрани сите коментари што може да се сметаат за несоодветни, навредливи или да предизвикаат кршење на овие Услови на употреба.

Ако објавувате коментари, гарантирате и го застапувате тоа:

 • Имате право да ги објавувате коментарите на нашата веб-страница и да ги имате сите потребни лиценци и согласности за тоа;
 • Коментарите не напаѓаат никакво право на интелектуална сопственост, вклучително и без ограничување на авторското право, патентот или трговската марка на која било трета страна;
 • Коментарите не содржат никаков клеветнички, клеветлив, навредлив, непристоен или на друг начин незаконски материјал што претставува нарушување на приватноста
 • Коментарите нема да се користат за барање или промовирање деловни активности или обичаи или презентација на комерцијални активности или незаконска активност.

Со ова му давате на РК Прага Интернешнл неексклузивна лиценца за употреба, репродукција, уредување и овластување на други да користат, репродуцираат и уредуваат кој било од вашите коментари во која било форма и форма, медиум.

Хиперврска со нашата содржина

Следниве организации можат да водат до нашата веб-страница на безгласно помирување без претходно писмено одобрување:

 • Владини агенции;
 • Пребарувачите;
 • Новински организации;
 • Дистрибутерите на мрежни директориуми можат да се поврзат со нашата веб-страница на Безгласно помирување на ист начин како што се хиперврз на веб-страниците на другите наведени бизниси

Ако не сте една од организациите наведени во претходниот став и сте заинтересирани да водите врска до нашата веб-страница, мора да не известите со испраќање е-пошта до веб-администратор@peaceprojectsrcpi.eu. Внесете го вашето име, името на вашата организација, информации за контакт, како и URL-то на вашата веб-страница, список со какви било URL-адреси од кои имате намера да се поврзете на нашата веб-страница и список на URL-адреси на нашата веб-страница до кои би сакале врска. Може да потрае 2-3 недели за одговор. Ако го одобриме вашето поврзување, ќе ви обезбедиме прифатливи методи за да го направите тоа.

Одрекување

Во најголема мера дозволена со важечкото законодавство, ние ги исклучуваме сите репрезентации, гаранции и услови во врска со нашата веб-страница за безгласно помирување и употребата на информации и услуги на РК Прага Интернешнл. Ништо во ова одрекување нема:

 • ограничете која било од нашите или вашите обврски на кој било начин што не е дозволено според важечкиот закон; или
 • исклучете која било од нашите или вашите обврски што не можат да бидат исклучени според важечкиот закон.

Ограничувањата и забраните на одговорност утврдени во овој дел и на друго место во ова одрекување: (а) се предмет на претходниот став; и (б) управува со сите обврски што произлегуваат од одрекувањето, вклучувајќи ги и обврските што произлегуваат од договорот, во злосторството и за кршење на законската должност.

Сè додека веб-страницата Безговорно помирување и информациите и услугите на неа се даваат бесплатно, ние нема да бидеме одговорни за каква било загуба или штета од каква било природа.

Промени во оваа Политика на приватност / Услови на употреба

Од време на време може да ги ажурираме нашите Услови за употреба и Политиката на GDPR. Така, ве советуваме периодично да ја прегледувате оваа страница за какви било промени. Ние ќе ве известиме за какви било промени со објавување на новите Услови на употреба и Политиката на GDPR на оваа страница. Овие промени се ефективни веднаш откако ќе бидат објавени на оваа страница.

Контактирајте не

Ако имате какви било прашања или предлози во врска со нашите Услови на употреба и Политиката на GDPR, не двоумете се да контактирате со нас, на веб-администратор@peaceprojectsrcpi.eu.

Овој проект е финансиран од ваши донации и поддршка од:

RC Vilvoorde/BelgiumC9 InternationalЛаставица
SOS Children’s Villages/Czech RepublicPorsche/Belgium

Овој проект е финансиран од ваши донации и поддршка од:

Лого на Ротари Дистрикт 2240
Лого на РК Вилворд/Белгија
Меѓународно лого C9
Лого на Ластавица
Лого на СОС Детски села/Република Чешка
Лого на Порше/Белгија
Adra Logo